تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد ونس: به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهیم داد

آلمان: برخی موانع هنوز در مذاکرات وین وجود دارد

آلمان: برخی موانع هنوز در مذاکرات وین وجود دارد وزیر خارجه آلمان طی نشست خبری با همتای آمریکایی خود در برلین، گفت با اینکه پیشرفت‌هایی در مذاکرات وین حاصل شده اما هنوز برخی موانه در مسیر احیای توافق هسته‌ای ایران باقی مانده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۰۲ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 23
کد خبر: ۹۲۸۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان امروز (چهارشنبه) به همراه «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود که به برلین سفر کرده، در نشست خبری شرکت کرد.

 

ماس در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی درباره مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران گفت: «به پیشرفت‌هایی در مذاکرات وین رسیده‌ایم اما برخی موانع هنوز درخصوص توافق هسته‌ای حل نشده است».

 

وی در این‌باره توضیح داد: «مذاکرات وین درباره توافق هسته‌ای ایران آسان نیست و بسیاری از نکات فنی هنوز باقی مانده است. ما انتظار داریم که با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا و برگزاری انتخابات [ریاست‌جمهوری] در ایران، بتوانیم توافق هسته‌ای بازگردیم».

 

وزیر خارجه آلمان درباره بحران لیبی نیز اظهار داشت: «ما به دنبال حذف نیروهای خارجی از لیبی و ایجاد یکپارچه‌سازی تشکیلات نظامی در آنجا هستیم. نیروهای خارجی باید خاک لیبی را ترک کنند و انتخابات باید طبق برنامه ریزی شده در ماه دسامبر برگزار شود».

 

ماس درباره موضوع تحریم خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به «نورداستریم۲» توسط آمریکا نیز گفت:‌«بلینکن نگرانی‌ها و انتظارات واشنگتن در مورد خط لوله انتقال گاز شمال از روسیه را به من ابراز کرد».

 

دور ششم مذاکرات وین به منظور احیای برجام روز شنبه ۲۲ خرداد ماه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز شد و همان روز عباس عراقچی در اظهاراتی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواسته‌های کلیدی خودش قطعاً توافق نخواهد کرد.

 

روز دوشنبه بود که دیپلمات‌های تروییکای اروپا طی یادداشتی به رسانه‌ها، تاکید کردند گفت‌وگوها برای احیای توافق هسته‌ای ایران نمی‌تواند بدون سرانجام بماند و هنوز دشوارترین مسائل در مذاکرات وین حل نشده است. (جزئیات بیشتر)

 

 

بعد از او، وزیر خارجه آمریکا شروع به سخنرانی کرد: «بهترین راه برای مقابله با تحولات بین‌المللی، همکاری مشترک است. ما دیدگاه مشترکی درباره لیبیِ متحد و مستقل داریم و این برای امنیت منطقه مهم است. انتخابات لیبی باید به موقع برگزار شود».

 

بلینکن درباره بحران لیبی نیز اظهار داشت: «چالش‌هایی وجود دارد که بر زندگی شهروندان ما تأثیر می‌گذارد، مانند تغییرات آب‌وهوایی و همه‌گیری [ویروس] کرونا. چالش دیگری که در آن اشتراک نظر داریم، دموکراسی نظامی موفق است که آرزوهای مردم را برآورده می‌کند. در اجلاس ناتو، ما در مورد اطمینان از توانایی اتحاد برای مقابله با چالش‌ها بحث کردیم».

 

وی اضافه کرد: «ما در تلاش هستیم تا امنیت لیبی را به دور از مداخلات خارجی تحقق بخشیم، بنابراین از برگزاری انتخابات در دسامبر پشتیبانی می‌کنیم. تمام مفاد توافقنامه آتش‌بس در لیبی باید اجرا شود، مخصوصاً خروج نیروهای خارجی، تمام نیروهای خارجی باید از خاک لیبی خارج شوند».

 

وزیر خارجه آمریکا نیز درباره تحریم خط لوله نورداستریم گفت: «یکی از مهمترین موارد اختلاف بین واشنگتن و برلین پروژه خط لوله گاز است. واشنگتن معتقد است که پروژه خط لوله نورداستریم، تهدیدی برای امنیت انرژی در اروپا است».

 

بلینکن همچنین خبر داد که برای هماهنگی تلاش‌ها و همکاری‌های آمریکا با کشورهای اروپایی، پس از آلمان، به فرانسه و ایتالیا سفر می‌کند.

 

وی در واکنش به سوالی درباره تقابل آمریکا با چین، پاسخ داد:‌ «ما [با آلمان] توافق کردیم نظرات استراتژیک خود را در مورد چین ادامه دهیم. ما قصد نداریم چین را مهار کرده یا عقب برانیم، بلکه باید از ارزش‌های حقوق بشر دفاع کنیم. هدف ما این است که اطمینان حاصل کنیم که هیچ محصولی ناشی از کار اجباری، چه از چین و چه از جاهای دیگر، [به جهان] صادر نمی‌شود»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار